Zvěřinové špekáčky s bramborami na černém pivu
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
4 porce
8 zvěřinových špekáčků, 8 plátků schwarzwaldské šunky, 4 středně velké brambory, 2 červené cibule, 4 stroužky česneku, 400 g konzervovaných rajčat, 500 ml černého piva, 2 lžíce dijonské hořčice, svazek čerstvého rozmarýnu, sůl
Špekáčky podélně nařízneme, na řezu potřeme dijonskou hořčicí, vložíme do nich srolovaný plátek šunky a větvičku rozmarýnu. Neoloupané brambory důkladně omyjeme pod studenou vodou a rozčtvrtíme, oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, oloupaný česnek prolisujeme. Do pekáčku vložíme naplněné špekáčky, obložíme je bramborami a cibulí, brambory jen mírně osolíme. V litrovém hrnku metličkou prošleháme pivo s konzervovanými rajčaty a utřeným česnekem a tuto směs vlijeme do pekáčku na špekáčky a brambory. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme do změknutí brambor. Dopéci můžeme pod grilem.
Podáváme s chlebem.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes.