Přihlásit

FACE má nového prezidenta

Federace mysliveckých svazů států Evropské unie (FACE) má nového prezidenta. Švéda Torbjörna Larssona, který tuto funkci zastával od roku 2018, vystřídal Holanďan Laurens Hoedemaker.

Doporučeno FACE má nového prezidenta Vlevo nový prezident Laurens Hoedemaker, vpravo čestný prezident Torbjörn Larsson. Foto archiv FACE

Na valném shromáždění FACE se tento týden v Bruselu sešli vedoucí představitelé evropských národních mysliveckých organizací. Hlavním bodem programu byla volba nového prezidenta FACE a jmenování členů správní rady FACE.

Třiapadesátiletý veterinární lékař Laurens Hoedemaker byl v letech 2018–2021 pokladníkem FACE a od roku 2021 působil jako ředitel kanceláře Holandského mysliveckého svazu.

Po svém zvolení do nejvyšší funkce ve FACE, k němuž došlo 25. září, Hoedemaker uvedl, že je nutné zachovat v Evropě rozmanitou myslivost, ale současně vystupovat a konat jednotně.

„Myslivci sjednocení v rozmanitosti: To odráží náš společný závazek k lovu a ochraně přírody. Přestože máme v Evropě mnoho různých loveckých kultur a tradic, spojuje nás cíl zachovat biologickou rozmanitost a podporovat udržitelný lov pro budoucí generace,“ řekl nový prezident FACE.

Viceprezidentem byl potvrzen prezident Německého mysliveckého svazu Helmut Dammann-Tamke.

Odstupujícímu prezidentovi Torbjörnu Larssonovi, který úspěšně ukončil své druhé tříleté funkční období, se dostalo mimořádné pocty a byl následně jmenován čestným prezidentem. Jeho vedení přineslo FACE výrazný organizační pokrok a reformy. Členové FACE vyjádřili vděčnost za jeho obětavost a potvrdili svůj záměr udržet směr nastavený za jeho působení.

Kromě jmenování nového prezidenta shromáždění schválilo pracovní plán FACE na rok 2025 a klíčové politické pozice pro nadcházející rok. To zahrnovalo nové stanovisko FACE ke zlepšení biologické rozmanitosti v rámci příští společné zemědělské politiky (SZP), které vyzývá k přijetí řady opatření na podporu populací drobné zvěře, jež by byly atraktivní a motivovala zemědělce k jejich realizaci.

FACE hraje zásadní roli v evropské myslivecké politic a při hájení zájmů myslivců v Bruselu, kde vzniká legislativa ovlivňující zákony v jednotlivých členských státech EU.

Podle FACE a www.jagdverband.de, red.

Poslední změna: 28.09.2024 1:21

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.