Přihlásit

Zástupci okresních mysliveckých spolků zaslali ministru zemědělství otevřený dopis

Zástupci všech 80 okresních mysliveckých spolků Českomoravské myslivecké jednoty zaslali ministru zemědělstsví Marku Výbornému otevřený dopis, ve kterém vyslovili nesouhlas s předloženou novelou zákona o myslivosti č. 449/2001 Sb. Upozorňují ho na to, že navrhovaný zákon podle nich povede k významnému narušení aktivit spolkové myslivosti a bude mít dopad na počet aktivních myslivců v Česku.

Doporučeno Zástupci okresních mysliveckých spolků zaslali ministru zemědělství otevřený dopis Ilustrační foto www.pixabay.com/Andrys

Zástupci okresních mysliveckých spolků (OMS) ministrovi vyčítají, že si plně neuvědomuje, že jejich „členové tuto činnost vykonávají zcela dobrovolně, ve svém volném čase, mnohdy na úkor svých rodin a nemalých vlastních finančních prostředků“. Podle nich Výborný i na základě jeho posledních vyjádření bere ohled pouze na myslivce profesních organizací a některých větších vlastníků, kteří většinou výkon práva myslivosti provádějí jako součást povolání.

Zástupci OMS se domnívají, že pokud by se činnosti jejich členů, mezi které se mohou řadit práce na úpravě krajiny, biotopů a regulování stavů zvěře, měly finančně ohodnotit, šlo by nejméně o částku přesahující miliardu korun ročně.

Vyzdvihují řadu dalších aktivit, které se vedením OMS uskutečňují, jako zkoušky psů loveckých plemen, sokolnické akce a kurzy a zkoušky o lovecký lístek a mysliveckých hospodářů. Zdůrazňují také úlohu, kterou členové plní při výchově mladé generace formou mysliveckých kroužků a pořádání společenských aktivit v menších městech a na vesnicích.

V závěru dopisu zástupci OMS ministru Výbornému sdělují své obavy, že si neuvědomuje význam ČMMJ jako organizace a jejího přínosu pro společnost. 

Celé znění otevřeného dopisu najdete zde 

Podle cmmj.cz, red.

Poslední změna: 20.06.2024 21:49

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.